DE VERZAMELING SLUITZEGELSWAT ZIJN SLUITZEGELS?BIJZONDERHEDENLEVENSMIDDELENOVERIGE ZEGELS
Archief NORP ZWOLLE
Handtekening A.Norp
Leon Nordmann Luzern
Klok Zeeppoeder Strip
Stadsgezichten
Verzekeringsmaatschappijen
Oorloggeschiedenis
De oorlog 1870-1871
Leon Nordmann Luzern  


Het gebouw op deze zegel bestaat nog steeds in het Zwitserse Luzern. Het pand is de bakermat van de warenhuisorganisatie die is gesticht door de Leon Nordmann en werd in 1902 geopend. Leon Nordmann betrok zijn produkten onder meer van de gebroeders Ernest en Henri Maus, die handelden onder de naam  "Maus Frères". De samenwerking is in de loop der jaren verder ontwikkeld. Sinds 1994 dragen vele warenhuizen de naam Manor, een bedrijfsnaam welke is samengesteld uit de namen Maus en Nordmann.
Zoals de recente foto laat zien, zijn kenmerkende onderdelen van de gevel bewaard. Alleen de naam op de gevel is nu Manor. Manor AG zetelt in Basel en is een onderdeel van "Maus Frères Holding" uit Geneve.
Toen ik de scan van deze zegel had opgezonden aan Manor AG kreeg ik de enthousiaste reactie:

"Sie haben uns eine grosse Freude damit bereitet, wir schätzen es sehr, ein Teil Familiengeschichte mit dieser Reklamemarke zu entdecken."
Zij wilden de zegel zelf graag aankopen. Ik wil echter de verzameling van mijn vader in tact laten. Daarom heb ik via Marktplaats een ander exemplaar gezocht, en het gevonden exemplaar aan Manor AG gestuurd.

DE VERZAMELING SLUITZEGELSWAT ZIJN SLUITZEGELS?BIJZONDERHEDENLEVENSMIDDELENOVERIGE ZEGELS